tisdag 23 augusti 2011

Gem Squash med Shrimpchowder och Kummel.

Panos på jobbet hade odlat Gems över sommaren. Växte som fan tydligen. Jag har aldrig smakat och det skulle bli väldigt intressant då jag har fått höra en hel del om dem.


Fina i portionsstorlek.


Enligt klassiskt tillagningssätt så naggade jag dem med en gaffel och kokade i saltat vatten i ca 25 minuter. 


Under tiden stekte jag lite fina bitar kummel ordentligt på skinnsidan. 


Chowdern värmdes på och räkorna ströddes över. 


Sen begravdes fisken i den småputtrande chowdern i någon minut innan den var klar. Väldigt krämig blir fisken som kokar klart i grädde och godis. 


Gemen kuttades upp..


och serverades på klassiskt sätt, nämligen salt, smör och vitpeppar. Smaken var typ en blandning av majs, zucchini, pumpa och lite potatis. Riktigt gott, man liksom mushar runt allt till ett mos i skalet. Vissa gems som växt till sig lite och får mjukare skal äter man hela med skal och allt. 


Tack Panos! It was fucking amaazing ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar